11 DAGEN EGYPTE REIS CAIRO ASWAN LUXOR EN MARSA ALAM - Egypt Travel Packages (2024)

Dag 1 - Aankomst in Egypte

De vertegenwoordiger van Excursies Egypte zal u ontmoeten en assisteren op de internationale luchthaven van Caïro. Transfer naar het hotel met een privévoertuig met airconditioning. Overnachting in Caïro.
Afhankelijk van uw aankomst. Als uw vlucht aankomt, als u een vroege vlucht naar Caïro heeft, kunt u contact met ons opnemen om een ​​rondleidingsuggestie te doen

Optionele reis naar de geluids- en lichtshow bij de piramides van Gizeh en kost 40 $ per persoon
Maaltijden: geen maaltijden

Dag 2 - De piramides van Gizeh en het Caïro-museum

Je wordt door onze gids opgehaald bij je hotel in Caïro voor een geweldige excursie naar depiramides van Gizeh(Cheops, Chephren en Mykerinus). Bezoek vervolgens de Grote Sfinx, die dateert uit die tijd, en bezoek de Valley Temple.
De lunch wordt geserveerd tijdens de piramides in het plaatselijke restaurant in Gizeh.

Bezoek vervolgens hetEgyptisch Museum.
Het Museum van Egyptische Oudheden in Tahir.
Het toont een zeldzame collectie van meer dan 250.000 echte artefacten die al 5000 jaar oud zijn, waaronder een exclusieve. tentoonstelling gewijd aan Toetanchamon - Een verzameling schatten, goud en sieraden die meer dan 3500 jaar in zijn tombe begraven lagen voordat ze in 1920 werden ontdekt toen zijn tombe werd opgegraven.
Als je de koninklijke zaal van de mummies wilt bezoeken, moet je dat doen vraag de gids om het Nationaal Museum van de Egyptische Beschaving mee te nemen en je betaalt hiervoor30 $ per persoon
. Ga verder naar deKhan el-Khalili Bazaar, een van de oudste bazaars in het Midden-Oosten vormen sinds de 14e eeuw het centrum van de handelsactiviteiten van Caïro.Het New Grand museumis nog niet open. Het zal binnenkort open zijn en eind 2022 opengaan. Terug naar je hotel voor overnachting in Caïro.
Maaltijden: Ontbijt in het hotel en lunch tijdens de reis

Dag 3 - Oud Caïro - Het Copic Caïro

Ontbijt in het hotel, start uw Caïro-dagtour en geniet van een fantastische oriëntatietour door Caïro tijdens een 8-uur durende excursie langs de belangrijkste monumenten van het oude Caïro en het doolhof van straten en kraampjes van de historische Khan El Khalili Bazaar. Nadat je bent opgehaald bij je hotel vanuit Caïro of Gizeh, rijd je naar deSaladin Citadel, gebouwd door Salah al-Din op de Moqattam-heuvels in 1183 na Christus als verdediging tegen de legers van de kruisvaarders. Bekend om zijn frisse lucht en weidse uitzichten over Caïro, is het nu een bewaard gebleven historische plek met moskeeën en musea, waaronder demoskee van Muhammad Ali Pasha. Ontworpen door de Turkse architect Yousif Boushnaq, die speciaal vanuit Istanbul naar Caïro kwam om het grote gebouw te bouwen, staat de albasten structuur van de moskee in prachtig contrast met de zandstenen stad. Ga verder naar de Khan el-Khalili Bazaar, een van de oudste bazaars in het Midden-Oosten. Ontdek een doolhof van steegjes die sinds de 14e eeuw het centrum van de handelsactiviteiten van Caïro vormden. Bezoek vervolgens het oude Caïro om belangrijke bezienswaardigheden te zien, zoals de hangende kerk, de Ben Ezra-synagoge, de kerk van St. Barbara en de kerk van Abu Serga, een van de oudste Koptische kerken in Caïro, 's nachts in Caïro

Dag 4 Caïro-Aswan

Vlieg van Caïro naar Aswan
Ontbijt in het hotel voordat we u ophalen op de luchthaven van Caïro om naar Aswan te vliegen. Zodra u aankomt, wordt u begeleid door uw privégids om uw rondreis tussen Aswan-toeristen te beginnen. U wordt
opgehaald bij uw hotel in Aswan of vanaf de luchthaven van Aswan en vervolgens overgebracht naar de Nijlcruise.
Vandaag bezoekt u de bezienswaardigheden van Aswan, waaronder de Tempel van Philae, en rondleiding door Felucca rond Elephantine, de Hoge Dam, de onvoltooide Obelisk

Phiala-tempel:
gebouwd ter ere van de godin Isis, dit was de laatste tempel gebouwd in de klassieke Egyptische stijl. De bouw begon rond 690 voor Christus en het was een van de laatste buitenposten waar de godin werd aanbeden.

De hoge dam:
Aswan High Dam is een met rotsen gevulde dam gelegen aan de noordelijke grens tussen Egypte en Soedan. De dam wordt gevoed door de rivier de Nijl en het stuwmeer vormt het Nassermeer. De bouw van het project begon in 1960 en werd voltooid in 1968. Het werd officieel ingehuldigd in 1971.

De onvoltooide obelisk :
Aswan was de bron van het beste graniet uit het oude Egypte, dat werd gebruikt om beelden te maken en tempels, piramides en obelisken te verfraaien. De grote onvoltooide obelisk in de noordelijke steengroeven heeft waardevol inzicht gegeven in hoe deze monumenten zijn ontstaan, hoewel het volledige bouwproces nog steeds niet helemaal duidelijk is. Drie zijden van de schacht, bijna 42 meter lang, werden voltooid, op de inscripties na. Met 1168 ton zou de voltooide obelisk het zwaarste stuk steen zijn geweest dat de Egyptenaren ooit hebben gemaakt.
12:00 lunch aan boord van de cruise
om 16:00 zeiltocht met Felucca rond het eiland Elphinatine en bezoek het eiland Lord Kitchener -

Optionele reis naar het Nubische dorp
Het Nubische dorp is een van de attracties van Aswan. Het is de moeite waard om te bezoeken en 2 uur door te brengen. De plaats is zeer authentiek en oprecht, kleurrijk en artistiek, het Nubische dorp zal je in elke hoek verrassen! Terwijl je door het dorp wandelt, voel je meteen de ziel van deze plek!
Diner en overnachting aan boord van de cruise
Maaltijden: ontbijt-lunch-diner


Dag 5 - Abu Simbel-reis

Ontbijt en lunch aan boord van de cruise.
Vroeg bezoek aan Abu Simbel vanuit de Aswan

Abu Simbel-tempels:
De twee tempels van Ramses de tweede en de koningin Nefertari werden tussen 1274 en 1244 voor Christus uit de berg op de westelijke oever van de Nijl uitgehouwen. De Grote Tempel was gewijd aan Ramses de tweede , Ra-Harakhty, Amun Ra en Ptah, met 4 kolossale beelden, De tweede tempel was gewijd aan koningin Nefertari en godin Hathor, de twee tempels werden steen voor steen ontmanteld en op hoger gelegen grond herbouwd, Het behoud van de twee tempels van Abu Simbel moet gerangschikt worden als de grootste prestatie van de Unesco.
lunch op de Nijlcruise
13:00 Vaar naar Kom Ombo

De tempel van Kom Ombo:
De tempel en de bijbehorende nederzetting bevinden zich 40 km ten noorden van Aswan, de tempel was gewijd aan de goden Sobek en Horus en dateert voornamelijk uit de Ptolemaeïsche en Romeinse periode (332 Bb -395 Ac)
Zeil naar Edfu - Overnachting in Edfu
Diner en overnachting aan boord van de Cruise
Galabyia Party.

Dag 6 - Kom Ombo- Edfu- Isna-tempels

Ontbijt aan boord van de Nijlcruise, Ontbijt op de Nijlcruise, Bezoek de Edfu rond 08:00 uur per paardenkoets

Edfu-tempel :
Opper-Egyptische site gedomineerd door een grote, goed bewaarde tempel, gewijd aan de havikgod Horus, De bouw van de Ptolemaeïsche tempel van Horus, die werd gesticht op de plaats van een veel eerdere tempel, daterend uit de periode tussen de regeringen van Ptolemaeus de Derde (246 v.Chr.). De beschrijvingen op de muren omvatten de mythe van de strijd tussen Horus en Seth (waarschijnlijk jaarlijks opgevoerd als religieus drama
Je bent rond 10.00 uur terug.
Lunch op de cruise.
Om 10.30 uur Vaar naar Luxor door de Esna-sluis.
Aankomst om 18.00 uur in Luxor
. Bezoek
de Luxor-tempel:
grotendeels gebouwd door farao Amenhotep uit het Nieuwe Rijk de derde en voltooid door koning Toetanchamon en de grote koning Ramses de tweede, de eerste pyloon werd opgericht door Ramses de tweede en versierd met zijn militaire slag om Kadesh
Diner en overnachting aan boord van de cruise
Optionele reis naar de Sound Light Karnak-tempel - 40 $ PP


Dag 7 - De vallei der koningen - Marsa Alam

Optionele reis Ballonvaart over de Vallei der Koningen 80 $ per persoon
Ontbijt aan boord van de Nijlcruise Vervolgens ontscheping Bezoek de westelijke oever van Luxor en Karnak

De Vallei der Koningen:
ooit de grote plaats van de waarheid genoemd, heet deze vallei nu de vallei der koningen. Het is een majestueus domein van de farao's die ooit in grote stenen sarcofa*gen lagen, wachtend op onsterfelijkheid. De geïsoleerde vallei achter Deir el Bahri wordt gedomineerd door de piramidevormige bergtop.

De kolossen van Memnon:
enorme paarbeelden Bekend als de Kolossen van Memnon, die ongeveer 18 meter uit de vlakte oprijzen, zijn de overblijfselen van wat ooit het grootste complex op de westelijke oever was, gebouwd door Amenhotep de derde.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet:
Opkomend uit de woestijnvlakte, in een serie van terrassen, de tempel van Hatshepsut versmelt met steile kalkstenen kliffen aan de oostkant van de Thebaanse berg alsof de natuur zelf dit buitengewone monument heeft gebouwd.

Karnak-tempel:
Karnak is meer dan een tempel, het is een spectaculair complex van heiligdommen, kiosken, pylonen en obelisken, allemaal gewijd aan de Thebaanse goden en aan de grotere glorie van de Egyptische farao's. Karnak was de belangrijkste plaats voor de aanbidding van de Thebaanse Triade (Amun, Mut en Khonso)
De lunch wordt geserveerd tijdens de reis.
De lunch wordt geserveerd in een oosters restaurant en vervolgens met een privé-AC-auto naar Marsa Alam gebracht. Bij aankomst gaat u naar een 5* hotel om in te checken voor de overnachting.
Maaltijden: ontbijt in het hotel en lunch tijdens de reis - All-inclusive hotel in Marsa Alam


Dag 8 – Marsa Alam

Ontbijt en vervolg uw Caïro, Aswan, Luxor en Marsa Alam-tour door talloze opties en activiteiten in Marsa Alam te ervaren, zwemmen in de zee, genieten van de warme zon op de prachtige zandstranden, frisdranken, vers voedsel en nog veel meer opties.
Maaltijden: All-inclusive


Dag 9 – Marsa Alam

Ontspan in het resort
U kunt een optionele reis naar de Sataya-riffen boeken
Maak een boottocht naar het Satayh Dolphin Reef, een beschermd gebied waar u kunt snorkelen en zwemmen met dolfijnen Terwijl u geniet van de onderwaterwereld, observeert u ongeveer 60-80 dolfijnen die op een show voor jou terwijl je de kans krijgt om met hen in contact te komen. Deze regio herbergt veel dolfijnen en zeezoogdieren en u zult betoverd worden door de verschillende soorten koralen en vissen. De reis begint vanuit de haven van Hamata, 120 km ten zuiden van de stad Marsa Alam
Maaltijden: all-inclusive


Dag 10 – Marsa Alam

Verlies jezelf met een gratis rondleiding om de stad Marsa Alam op eigen gelegenheid te ontdekken.
Maaltijden: all-inclusive


Dag 11 – Internationaal vertrek

Einde van 11 dagen Egypte reisplan naar Caïro, Aswan, Luxor en Marsa Alam
Check uit na het ontbijt en sluit u aan bij onze vertegenwoordiger die u ophaalt op de luchthaven en u helpt bij de vertrekprocedures op de luchthaven om uw Caïro te beëindigen

11 DAGEN EGYPTE REIS CAIRO ASWAN LUXOR EN MARSA ALAM - Egypt Travel Packages (2024)

FAQs

How much does it cost to go to Egypt for 10 days? ›

How Much Does A Ten Days Trip to Egypt Cost? A ten-days trip to Egypt costs ranges between $999 to $1299 where every client will enjoy the most comfortable service.

What is the best Egypt tour company? ›

Best Egypt Tour Companies
  • Topdeck. 1 trips to Egypt. ...
  • preferred. Look at Egypt. ...
  • SITA World Tours. 7 trips to Egypt. ...
  • Travel for All. 16 reviews. 1 trips to Egypt. ...
  • none. America Israel Tours. 4.8. ...
  • none. Great Safaris. 32 reviews. ...
  • Europamundo Vacations. 1 trips to Egypt. Trip Style: Group Tours. ...
  • none. AskAladdin, The Egypt Experts. 4.9.

How much does an Egypt trip cost? ›

Egypt Packages
Egypt PackagesDay/NightPrice
Nile Majesty - Cairo to Aswan Journey Package8 Days/7 Nights₹1,88,682
Simply Egypt Package5 Days/4 Nights₹96,627
Egyptian Delight with Nile Cruise Group 2024 Package7 Days/6 Nights₹1,56,938
Best Selling Egypt with Nile River Cruise Package8 Days/7 Nights₹1,68,013
6 more rows

How much would a trip to Egypt cost for 2 people? ›

Budget Trips to Egypt Cost

A budget trip to Egypt can cost from $470 to $1770 per person, depending on the length of your stay, the time of year you travel, and your budget.

What month is the cheapest to visit Egypt? ›

It is cheapest to visit Egypt during the low season or summer months (May to August). But if you want value for your buck then the shoulder months of March, April and September are ideal for Egypt. If you plan your itinerary around Egypt's weather, you can have a perfect budget-friendly vacation around this time.

What is the cheapest month to travel Egypt? ›

If you want to avoid the crowds and get the best possible flight deals, head to Egypt in the spring, from March to April or in Autumn, which is October and November.

Is it safe to travel to Egypt right now? ›

The FCDO warns against travelling to large swathes of Egypt. Egypt's border with Israel and Gaza sits on the eastern end of the Sinai Peninsula, and the FCDO warned against travel to the entire Egyptian border region of North Sinai before the events of October 7 2023.

Should I use a travel agent for Egypt? ›

For little more than what it might cost you to organize and book an Egypt trip on your own, you'll have the benefit of a local guide to accompany you throughout. Tours are very well received, but people do seem to know what they are getting themselves into (and want that kind of experience).

Do you need injections for Egypt? ›

All travellers going to Egypt should consider getting vaccinated for hepatitis A and typhoid. Depending on the reason for your travel and the activities you have planned, you may need additional immunisations.

Is Egypt expensive for Americans? ›

Our budget Egypt travel guide. Egypt is not an expensive country to travel in - it's very budget friendly. It's an incredible destination, from the hustle and bustle of Cairo to the mighty Nile, the marine life of the Red Sea, and the treasures and monuments left by ancient civilizations.

How expensive is a meal in Egypt? ›

Inexpensive meals at local eateries or street vendors can range from about 20 to 50 Egyptian pounds (EGP), while a meal at a mid-range restaurant might cost anywhere from 50 to 150 EGP per person. Fine dining establishments could charge upwards of 200 EGP or more per person.

Is Egypt cheap to buy things? ›

Prices in Egypt are quite cheap, especially compared with prices in Europe. Discover what the main products cost and organise your budget for your trip. Just like in other similar destinations, the price that many a tourist pays is not the same as the 'local price' (although for them too, they're often elevated).

Why is Egypt so cheap in 2024? ›

Visit The Pyramids And Cruise The Nile in Egypt

Both CNTraveler and The Telegraph rate Egypt as one of the cheapest countries to visit in 2024, due to the value of the Egyptian pound.

Do you need a visa for Egypt? ›

We advise you to get a visa before you travel, particularly if travelling for work or business. You can apply for a visa from the official Visa2Egypt portal or at your nearest Egyptian Consulate.

Can 2 men share a hotel room in Egypt? ›

Yes, gay couples can share hotel rooms in Egypt, as well as cabins on Nile cruise boats. In some remote areas, there is a chance of being turned away, but most, if not all hotels in Egypt's major cities welcome gay travelers.

How expensive is Egypt to visit? ›

Based on the above estimates, a 7-day trip to Egypt for one person can cost around $1000 to $1380, depending on your choice of accommodation, transportation, sightseeing, and food. Keep in mind that these estimates are just a guideline, and the actual cost can vary based on your travel style and preferences.

How much does 2 weeks in Egypt cost? ›

This includes accommodation, food, local transportation, and sightseeing. A two week trip to Egypt on average costs around $232 (E£11,178) for one person and $463 (E£22,356) for two people. This cost includes accommodation, food, local transportation, and sightseeing.

Is 10 days enough for Egypt? ›

If you are like us, you have dreamed of seeing the pyramids of Giza since you were a child. With 10 days in Egypt, you have plenty of time to go beyond the pyramids and experience the highlights of this amazing country.

How much does it cost to see the Pyramids in Egypt? ›

Entrance Fees
SitePrice per person “Egyptian Pounds”
Giza Pyramids540
Entry to inside the Great Pyramid900
Entry to inside the 2nd or the 3rd Pyramid220
Pyramids Sound and Light Show300++
99 more rows

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5983

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.